maanantai 7. heinäkuuta 2014

Sokeri Hiiri häkkiin!

No niin oli hienosti koko ämmä puhki, ku vetelin yöunia tuonne aamu 11.00 asti. Ei herran jumala! Jo tokaa kertaa viikon sisällä vedän lähelle puolta päivää, kun kello ei oo herättämässä. On vissiin ihan pientä univelkaa ja uupumusta ollu pinnan alla, joka vaan on jääny huomaamatta, kun on ollu niitä pakollisia menoja ja hommia heti kuudelta aamulla..yleensä jo vähä ennen.



Mutta nyt koittaa luxus viikko, kun seuraavan kerran tarvii laittaa kello herättämään vasta perjantai aamuksi. Kaikkina muina aamuina saan kiskoa unta tauluun niin kauan, ku mielin ja niin aion myös tehdä!! Haa..ihanaa!! 

Siihen päälle päätin, että nyt loppuu taas sokerin mätystäminen ihan kokonaan! Ompa yllättävä tieto, että rippijuhliin leipoessa sieltä täältä meni hiukka myös omaan suuhun vähän sitä tätä ja tuota. Ihan vain vähän taikinaa, kuorrute suklaata..jne.

Tää mun sokerikoukku on ihan järkyttävää ja sairasta. Tämä on nimenomaan juuri se sokerikoukku ja addictio, joka ei oo MILLÄÄN tavalla tervettä. En voi ottaa yhtä palaa suklaata, haukkua donitsista tai yhtä hedelmärae karamellia. En tosiaan!!





Jos otan yhdenkin palan niin kaikki lähtee ihan käsistä...joskus jopa hajun tavoittaessa sieraimet..on vaikeuksia. En kertakaikkiaan PYSTY hillitsemään itseäni. Kotona en voi missään tapauksessa säilyttää avaamattomia sokeriherkkuja odottelemassa jotain tiettyä hetkeä. Ei ei ei. Syön ihan kaiken ja syön niin kauan, kun niitä on olemassa. Oli kyse sitten kolmesta litrasta jäätelöä tai 1,5kg karkkia tai mistä vain.

En koe edes normaalille ihmiselle tulevaa pahaa oloa övereistä, kuin ehkä 15 minuuttia, jonka jälkeen pystyn taas jatkaa sokerin mättämistä. Oon niin kateellinen ihmisille, jotka voi ottaa yhden palan suklaalevystä ja antaa sen sen jälkeen olla kaapissa, vaikka viikon. Tai kaksi namia tv mix pussista ja antaa sen odottaa seuraavan viikonloppuun, jolloin taas otetaan kaksi namia!! EN YMMÄRRÄ!!

Jos saan nenäni eteen karkkeja niin suorastaan ahmin ne kitusiini. Suklaalevy tuhoutuu 15min ihan heittämällä ja 300g karkkeja samassa ajassa. Hullua.

Ja tosiaan..viikonloppuna närpin sitä sun tätä sieltä täältä ja tuli sitä juhlapäivänä maisteltua kakkujakin. Ja koska jokainen suuhun tukittu sokeri oli justiin saman verran liikaa..päätin, että nyt loppuu!! Tässä kesän aikana on kuitenkin menny vähä vapaammin jäätelöä ja jopa sitä suklaata. Ei nyt joka päivä, mutta ainakin parina viikonloppuna/kk ja koska olen sokeriholisti niin nämä kerrat ei oo todellakaan jääny siihen yhteen palaan tai yhteen jäätelöön.

Joskus pyörin, ku mikäkin narkomaani ja kolisuttelen kaappeja ja etin edes jotain pientä karkin tynkää tai pakastimen perälle unohtunutta jäätelön lirua. Ihan oikeasti. Elämä ilman alkoholia ja tupakkaa ei oo missään vaiheessa ollu niin hankalaa, ku yrittää pysyä erossa karkeista ja muista vastaavista.

Nyt en käytä enää mitään missä on sokeria! Ja makeutusainettakin kohtuudella ja vain omissa sallituissa ruoissa. ts. prodepannari. Yritän vaihtaa aamusen aspartaami mehukeitonkin marjoihin niin vähenee makeutusaineen käyttökin vähän. Kuin myös skyr saa jäädä toviksi.

Ja tänään eka päivä vedetty kunnialla. Ilman ylimääräsiä himoja. Näyttää muutenkin sopivan tuo aamarin vetäminen vasta aamu ysin jälkeen mulle paremmin ja ekan lämpimän aterian sijoittuminen tuonne klo 14-15 tienoille, kun jotenkin mielihalut pysyy siten paremmin kurissa.

Katsotaas mitä huomisesta tulee, kun tosiaan nämä pari päivää vapaata sattuu tähän ja siinähän on kyllä aikaa rakennella mielihaluja. Onneksi huomenna pitkät treenit luvassa ja jospa kävisin etsimässä lähistöltä uimarannan, jossa voisin grillata tätä kalkkunan olemusta muutaman tunnin.


Niin valkonen, että häikäsöö!!

Huomenna koitan koota jotain sanottavaa noista treeneistä, jotka sain nyt ihan virallisesti kunnolla ilman painopakkoihin törmäilyä..käynnistettyä tänään uuden treenikierron alusta! On nimittäin sangen rakastettava uusi ohjelma todellakin. Eikä tämä ole sarkasmia! Mutta siitä huomenna.

Hyvää yötä! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti