torstai 10. heinäkuuta 2014

Onko elämäsi mielekästä, jos tarvitset siitä lomaa?

Kaikesta pitää aina tehdä niin vaikeaa ja loppuun asti miettiä, pähkäillä ja järjestää.

Mietitään tässä nyt sitten kaikki yhdessä, että liikkuakko lomalla vaiko eikö?

Niin sanat "loma" ja "vapaa" saakin ihan automaattisesti ainakin allekirjoittaneen inhoamaan kaikenlaista liikuntaa ja on vaan helpotus, että luvan kanssa voi viimein maata. Öööh. Noooot!

Miksiköhän sitä tarvitsisi lomaa jostain sellaisesta asiasta,  jota rakastaa? Tai siis miksi sitä pitää erikseen miettiä? Pointti on siis se, että jos sielä treenaamassa käy mielellään arkena niin miksi se ei muka olisi luonnollisesti mielekästä myös lomalla? Että jos huvittaa liikkua ja mieli kaipaa sitä liikuntaa niin sitten liikutaan. Jos ei niin sitten ei! Simple as shit!

Tarviiko sielä terassin sohvalla väkisin maata ja kieriskellä huonon omantunnon syövereissä vain siksi, että on loma?

Ei maailma muutu tai elämä pysähdy siihen lomaan. Uskokaa tai älkää niin elämä jatkaa kulkuaan ihan samalla tavalla,  kuin viime maanantaina, joten mikset voi tehdä muka samoja asioita,  kuin viime maanantaina...paitsi että saat ehkä nukkua pidempään, kun ei tarvitse töihin.

Voisko olla jopa rentouttavampaa tehdä tavallisia arjen asioita ilman työkiireitä, kuin stressata siitä miten saa lomailtua kaikista tehokkaimmin? Tehokasta lomailua...johan se kuulostaakin ihan naurettavalta.  Olisko ihan kauheeta vastata kysymykseen "Mitä teit lomalla?", että "En mitään!".





Maailmasta ja ihmisistä on tullu niin saakelin suorituskeskeisiä, että edes rentoutuminen ei ole enää rentoutumista vaan suoritus! Kuka tekee sen parhaiten, kuka saa siitä eniten irti. 


kuva täältä

Mulle vapaalla ja lomalla sitä parasta antia on se, että ehdin tehdä asioita, joita en arkena ehdi tai saan venyttää aikatauluani hiukan vapaammin. Mun ei tarvitse lähteä salille tasan klo 14.15 joka kerta töiden takia..vaan voin mennä esimerkiksi klo 12.30 tai klo 17.47, jos siltä tuntuu.  Mun ei tarvitse sulkea tietokonetta klo 23.30, että ehdin ennen puoltayötä painaa pään tyynyyn vaan voin kukkua koneeni kanssa vaikka kolmeen, koska aamulla saa nukkua juuri niin pitkään, kuin huvittaa. 

Loma ja vapaat ovat lomaa ja vapaata aikatauluista. En mä mun elämästä mitään lomaa tarvitse. Pitäisikö huolestua, jos sellasta tarvetta ilmenee? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti