sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tuntematon Taiwan

7.10 - 14.10

Se oli taas se perus setti, että jonku ihan mulle vieraan yhtiön koneeseen ja sydän miljoonaa hakaten koitin kestää reippaan tunnin lentomatkan kohteeseen. Epätoivo kalvo sisuksia, ku tiesin, että edessä ois vielä 4 lentoa ja pisin niistä 11,5h sitten, ku otettais kotisuuntaa. Melkonen velliperse olen tätä nykyä, pakko myöntää. Pelkotilat meni joka kerta siihen pisteeseen, että kentältä oli pakko laittaa aina J:lle viesti ennen puhelimen sammuttamista, että rakastan sitä ja pitää peukkua, että pysytään ilmassa. Siitähän tuli siis ihan rituaali. Muuten en saanu rauhaa. Hahhah. Kipeetä. Mutta päästiin ehjänä myös Taiwaniin.

Taiwan oli ihan ennestään tuntematon kohde mulle enkä ollu ajatellu koko paikan olemassa oloa ennen tämän reissun suunnittelua, mutta siksi kai odotinki sitä niin jotenki innolla. Viikon stoppi ja aikaa asettua ja haistella ympäristöä paikassa, jolle ei oo koskaan uhrannu ajatustakaan eikä mitään käryä mitä odottaa. Siistiä!



Taipei
Lentokentältä otettiin bussi(numero 1819) Taipei main stationille (makso NT125). Ja main stationilta metrolla Gongguan stationille, josta oli kävelymatka Skygardenille, meidän majapaikkaan. Se löytyki kohtalaisen helposti ja asunnon omistajakin oli meitä jo vastassa siellä. 

Asunto oli kyllä huippu!! Tiedän todellaki minne menen, kun ens kerralla matkustan Taiwaniin. 

Meidän kattohuoneiston terde

Olkkari ja mun maja

Terdeä toisesta suunnasta

Katjan ja Juuson residence...
Ite vietin lähinnä viikkoni jälleen treenaillen ja ruokavaliotani tsuumaillen. Rakastuin muuten ihan hulluna tuoreananaksen ja kaurapuuron yhdistelmään. (Tiedetään, ettei hedelmiä hyväksytä jatkossa ja kyllä...söin myös reissun päällä kaurapuuroa..).

Se oli taas sitä mun omaa aikaa, ku lähdin kekkuloimaan salia kohden ja kattelin samalla maailman menoa. Ei valittamista.

Yhtenä iltana käytiin porukalla Shilin Nightmarketilla, joka oli ISO markettialue lähellä Jiantan metroasemaa. Sielä oli vaikka sun mitä ja lähti sieltä muutamat tuliaisetkin matkaan. Vaikeuksia oli kyllä pitää itteeni kurissa ...ois ollu niin paljon kaikkee.




Oli hedelmäkojut poikineen

Kokoa itse ateriasi -koju. Nää oli hauskoja

Muutama ihminen yömarketilla


Ruokapornoa markettialueella maan alla



Myös meidän asunnon lähellä oli ryönämarketti alue, jossa yhtenä iltana käytiin pyörähtämässä.

Taiwan meni lähinnä tutustuessa asuinympäristöön ja hyviin ruokapaikkoihin. Ja siis nimenomaan Taipein alueella. Ite haluan kyllä vielä matkustaa Taiwaniin uudestaan ja nähdä muutamat vesiputoukset ja Tainan kaupunki jäi kiinnostamaan paikkana.

J:llä on kestämistä ku saan asiani kuntoon ja matkakuumetta alkaa pukata päälle. Voi mies parkaa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti