tiistai 22. lokakuuta 2013

Omaa aikaa Hong Kongissa

02.10. - 7.10.2013


Käytiin ostamassa Uenon asemalta junaliput Naritan kentälle jo hyvissä ajoin ennen lähtöpäivää ja koska testattiin samalla voiko matkan kävellä ja tultu siihen tulokseen, että voi niin päätettiin lähtö aamuna säästää roposiamme ja käppäillä rinkat selässä 2km matka Uenoon. Vitun hyvä päätös.....JOS ei olisi satanu. Ja jos siitä laavumakuupussisadeviitasta ois ollu se hyöty minkä siitä oletti olevan...stna.


Junaan päästessä farkuista oli kuitenki 1/5 vielä kuivana.



Saatiin ihan suosiolla viedä lentokentällä rinkat vessaan ja pistää vaatteet vaihtoon. 




Laskeuduttiin Hong Kongiin tunnin verran myöhässä, mutta elossa kaikista peloistani huolimatta. Fucking Air crash investigation. Kuka käski ahmimaan kaikki jaksot kahdesti viimesen vuoden aikana. Varsinaista omaan kenkään kusemista. Vaikka sitähän tällä reissulla on tehty, ihan oikeestikin, kustu omille kengille...hahhah, Aasialainen wc kulttuuri. Me like!!

Katjan Juuso meitä jo kentällä odotteli, väärässä paikassa kylläkin ja harmitti vähän, ku Katja siitä miesparalle vähän marmatti. Ite ku en todellakaa olis raivonnu tippaakaan, jos olisin oman mieheni saanu siihen kosketus etäisyydelle. Hienoinen kateus hiipi sisälmyksiin.

Tämä kuitenki anto mulle kaipaamani mahdollisuuden olla omassa seurassani, joten Juuson paikalle saapuminen, mun pienistä ikävän pistosten voimistumisista huolimatta, oli ihan mahtava juttu. Tuntu, että sain hengittää..ja ihan just sitä mulle normaalia ilmaa.

Siispä, kun löydettiin varaamallemme asunnolle, joka muuten sijaitsi Kowloonin alueella lähellä Jordanin MTR asemaa, annoin Katjan ja Juuson suunitella omat menonsa, jo siksikin, että musta tuntu, että on kohteliasta antaa niille kahdenkeskistä aikaa, kun tyypit ei oo nähny viikkokausiin ja toisekseen mä halusin sitä mainitsemaani omaa rauhaa joka tarkotti sitä, että sullouduin omaan huoneeseeni ja aloin metsästää kuntosalia seuraavalle päivälle!!

Löysinki sellasen (California Fitness The One kauppakeskuksessa ihan lähellä) ja kirjotin sinne mailia, koska epäröin sinne kekkuloimista ennenkä saan jotain osviittaa siitä onko mun edes mahdollista treenata siellä.
Eka ilta meni näitä puuhaillessa ja asettuessa, koska oltiin Honkkarissa sen verta myöhään, ettei siinä enää kummempia jaksanu alkaa vääntämään.
Aamulla Katja ja Juuso lähti Victoria Peakille, ilmeisesti jonnekin nyppylän päälle, kattelemaan koko Honkkaria ja minä päätin jäädä venailemaan mailia kuntosalilta, tissuttelemaan kahvia ja ihan vaan olemaan yksin..ilman hoppua minnekään. TÄYDELLISTÄ!!

Mailiahan ei sitten puoleen päivään mennessä ollu kuulunu ja sen verran himoissani kuitenki halusin kurittamaan pakaroita, että päätin mennä paikan päälle. Jos ei natsaa niin etsimpä jonkun toisen salin ja tuleepa ainakin käytyä jossain. Salikamat reppuun, vihdoin tulis ehkä käyttöä sali kengille joita olin raahannu halki siperian rinkassani varmana siitä, että treenaan jossain perkeleen kolkassa, vaikka väkisin ennen kotiinpaluuta ja nyt oli parasta olla se hetki!!

Siihen nähden, että Katja oli reissun kartan haltija ja aina tietonen kaikesta ja mä en niinkään niin löysin ihan kerta istumalta metron ja suunnan jonne piti mennä. Myös ite kuntosali löyty ihan suitsait..ei minkään valtakunnan ongelmia. Kai mua pitää vaan vitusti kiinnostaa, että jaksan tietää jostain jotain. Hahhah.

Ja pääsin myös muitta mutkitta treenailemaan. 150HKD(eli sellanen 15e..eli ihan Suomi hintaa) DayPass onnistu ja ihan tärisin innostuksesta loikkiessani yläkerran pukuhuoneisiin. Sali oli 3 kerroksinen. Alakerrassa(9. Kerros..hahhah) oli lämppäyslaitteet ja respa, tokassa mieletön määrä vapaita painoja, nyrkkeilykehä ja aika äijä meininkiä ja kolmannessa sitte ihan kuntosalilaitteita. Että valinnan varaa olis piisannu kyllä tarkemmalleki tyypille.





Siinä sitte 6 viikon tauon jälkeen palauttelin saliohjelmaa mieleeni ja ei, ku tiukasta persetreenista tuttuun tyyliin alotellen. Juoksumaton kautta. Voimpa kertoa ihan, että juostessani 9.kerroksen ikkunan edessä juoksumatolla Hong Kongin avautuessa silmien alle..oli fiilis aika mieletön. En tiedä mistä muut ihmiset matkoillaan nauttii, mutta mä nautin siitä. Ihan todella!!!


Näkymät juoksumatolta



Loppu venytykset tokana treenipäivänä


Yllättävän hyvin jaksoin vetää tutun treenin enkä edes paljoa pudottanu painoja. Ihan maksimissaan 5kg kevyemmillä. Joissain osioissa oli jopa jokunen kilo enemmän, ku alunperin. Olihan se syytä jaksaa..sen verta hyvin oli tankattu hiilaria viimeset viikot. Hahhah. Juoksukunto oli ehkä jokusen pykälän vetäny alakanttiin, ku tuntu aika kuolettavalta, mutta se nyt vetää maihin viikossakin niin miksei kuudessa.


Ekan päivän treenin lopputulos. Ilmastoinnista huolimatta lensi vähä hiki.


Oli sen verran hyvät treeninpätkät, että Honkkarissa oleskelu menikin aikalailla mun osalta just siellä California Fitnessillä. Olin, varmaan monen mielestä, niin tylsä, että jätin jopa Macaon väliin, vaikka Katja vielä kyseli, että oonko varma ettei mua kaduta, jos en lähde  ja vastasin etten oo yhtään varma, mutta sillä hetkellä halusin vaan tehä mun omia juttuja. Ja vaikka en Honkkarissa NightMarketien, salin, valoshown ja maailman isoimman pronssisen istuvan Buddhan lisäksi nähnyt muuta niin ei haittaa pätkääkään. Sain sieltä just sen mitä mun sielu kaipas. Omg. Olin niin taivaassa, että sitä ei moni usko.

Maailman isoin istuva pronssinen Buddha

Niinku mainitsin jo siitä niin sinne jaksoin vääntäytyä Katjan ja Juuson mukana. En ehkä niinkään Buddhan takia vaan siksi, että sinne pääsi lasi(vai kristalli) pohjasella Gondolihissillä. Se oli nimittäin siistiä!!






Ei oo mitään korkeen paikan kammosta kärsivän hommaa. Ihan hullua, ku oot jossain kymmenien metrien korkeudessa ja näät sun jalkojen alla vettä ja vuoria ja sielä vaan killut sitten. Ihan huippua!! Matkakin hissillä kesti varmaan jonku 20-30min, että sai sielä tovin napottaa.







Buddha näky jo kaukaa hissille asti pienenä kakka kikkareena vuoren päällä, mutta kyllähän se melkosena jättiläisenä napotti naaman edessä lopulta niiden 250 porrasaskelman jälkeen, jotka sinne piti kavuta. Tulihan se Buddha sitte kuvattua joka suunnasta ja eihän siinä taas kauaa nokat tuhissu, ku se homma oli plakkarissa. Kivat näkymäthän sieltä nyppylältäkin oli ehdottomasti. Ettei kaduttanu yhtään, vaikka vähä uhrasin yksinäisyyttäni Buddhalle. Muahhah.




Näkymät Buddhalta

Muutama muuki halus nähä Buddhan










Alaspäin oltiin varattu tavallinen Gondolihissi eli ei läpinäkyvää pohjaa..ja niin oli päättäny tehdä tsiljoona muutaki turistia, koska mehän sitte jonotettiin siinä tavallisessa jonossa varmaan tunti, ku lasipohjaseen pääse ihan vaan käppäilemällä sen meidän 3km pitusen jonon ohi. Stna! No ei auttanu. Piheydestä sakotetaan ja siinäpähän venailtiin sitte. Sopivasti kyllä satuttiin paluumatkalle auringonlaskun aikaan, että aika huikasevat oli maisemat sillonki. Huhhuh.




Rahan meno Hong Kong:

Matkat: 249HKD (n.24,90€) (sis. 180HKD m/p lentokentälle)

Ruoka: 534,9 HKD (n.53,49€)

Muut huvit: (Herkut, salit, yms..)
-Sali x 3 450 HKD (45€)
-herkut (jätskit, pähkinät, soypatukat) 147,2 (14,70€)
-kortit, postimerkit, 30HKD (n. 3€)
-kengät 149 HKD (n.14,90€)
-Gondolihissi Buddhalle m/p 190HKD (n.19€)

yht. 1750,10HKD (n. 175€)

Majotuttiin Kowloonin alueelta varatussa 3h + k asunnossa (neliöitä siis varmaan kaikki 40m2, mut ei haitannu). Asuntoa vastapäätä kadun toisella puolen oli pesula ja kauppa. Metrollekin oli helppo kävelymatka. (Jordan MTR ja Kowloon MTR).

Maksettiin majotus jo reilusti ennen matkan alkua ja hinta oli siis 137,33€/naama/5 yötä. WiFi löyty, ilmastointi joka huoneesta ja kahdet avaimet. Tykkäsin yksityisyydestä ja sijainnista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti