keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Hiroshima, Japan

22.09.2013
Täähän nyt oli aika sitä perus huttua, jonne piti suunnata, vaikka mietittiinki vähän aikaa jaksetaanko vetää Kyotosta 2h junalla Hiroshimaan rinkkoinemme ja sitte illalla Hiroshimasta 5h junalla Tokyoon, ku Kyotosta ois suoraa ollu 3h junamatka Tokyoon, mutta kerta oltiin JR passi hankittu niin kyllähän sitä oli suotavaa jaksaa perselihaksia levitellä junan penkissä sen verran. Ja Hiroshiman päässä tungettiin rinkat asemalla säilytyslokeroon ja napattiin vaan päiväreput selkään.

Jos mua ois joskus historia kiinnostanu enemmän nii vierailu Hiroshimassa ois varmaan antanu mulle enemmän. Pinta puoliset perustiedot asian tiimoilta oli hanskassa ja suoraan sanoen ekaa kertaa elämässäni mua vähä kuvotti ajatus alueelle menosta, jossa oli tapahtunu jotain niin järkyttävää. Tosin Katja syvensi hieman mun historian tietoutta ja sanottakoon, että en voi jakaa tähän asiaan liittyen mielipiteitä. Mutta vierailu vähintäänkin herätti, yläasteen historian opettajan tappaman, kiinnostukseni historiaan ja syvennyinkin aiheeseen jo hieman itsenäisellä nettiselailulla jälkeenpäin.

Käytiin Hiroshima museossa, jossa sai läpikäydä koko tarinaa siis Japanilaisten silmin katsottuna ja kerrottuna. Ja esillä oli sulaneista kattotiilistä vaateriepuihin kaikkee pommituksesta jäänyttä. Hmm...kokemus oli aika...ajatuksia herättävä. Niin uskomatonta, ku se onki mun kohdalla. Normaalisti, ku en oikeesti oo kiinnostunu mistään tommosesta, mutta kai se muuttaa asioita ku saa jonku konkreettisen kosketuksen niihin. Hrrr...aika creepy, että näki ja sai koskee kaikkiin niihin asioihin, jotka oli ollu osana niin suurta tuhoa.
Kuinka pieni on maailma, ku löydettiin ferryllä tapaamamme Suomi poitsu samaisesta museosta. Hahhah. Se loikkas meidän kans samaan bussiin takas Hiroshiman asemalle ja sano tulevansa myös Tokyoon keskiviikon torstain korvilla. Oli puhe, että otetaan siinä yhteyttä ja lähetään vähä ulos. Me ainaki oltiin innoissaan. Tästä pojasta en ollu yhtään niin varma..jokohan sitä numeron jakaminen kadutti?

Alunperin meidän piti suunnata Hiroshimasta paatilla Miyjamin saarelle ihmettelemään merestä nousevaa porttia, mutta aika oli rajallista, koska Tokyossa piti olla hotellissa viimestään ilta kympiltä, joten unohdettiin portit ja suunnattiin vaan heti museon jälkeen junalle ja silti jouduttiin kaivaa keino ilmottaa hotellille, ettei ehditä kymmeneksi.

Onneks Katjan poikaystävä hoiti asian suomesta käsin ja lupasivat, että yhteentoista asti on aikaa ehtiä. Ja tietty ihan perus settiä, että käppäiltiin ihan pitkin vittuja, mutta onneksi näytettiin ilmeisen eksyneiltä jonku miehen silmiin, joka tuli navigoimaan meidät omalla puhelimellaan oikeeseen suuntaan ja hyvä niin, koska seikkailtiin ihan jossain hullussa suunnassa.

Ja olihan se tämäki päivä taas, Tokyoon päästessä, imeny meistä mehut. 8h julkisissa ja tällä reissulla jo JR passi makso ittensä takasi.


Rahan meno Hiroshima päivänä:

Matkat, majotus:
-Tokyoon saapuessa metro ¥160 (1,23€)
- Majotus Hotel Asakusa Toukaisou ¥21 000/naama/6yötä (161,54€)

Ruoka:
-¥795(6,12€)

Muut huvit:
-Hiroshima museo ¥50 (0,38€)
- Kortit ¥105 (0,81€)




Pommituksen kestäny Näyttelyhalli (Rauhanmuistomerkki)
Hiroshima
Atomipommi Hiroshima museossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti