keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Onsen, No tattoos!!

23.09.2013

Edellisen päivän hullu junailu, rinkkojen raahaaminen ja myöhäinen hotellille saapuminen sai meidät himoitsemaan ajatusta Onsenissa lilluskelusta ilman mitään pakkoa tehdä yhtään mitään. Ja oltiin kyllä tietoisia, että meidän tatuointien määrällä se vois osottautua hienoiseksi probleemaksi. Japanissa, kun yleisesti vallitsee kohtalaisen nihkeä suhtautuminen tatuointeihin ja suurimmassa osassa yleisiä kylpylöitä, Onseneita ja myös huvipuistoja seisoo järjestys säännöissä, melkeimpä ykkösenä, että tatuoiduilla ihmisillä ei ole asiaa kys. paikkoihin.

Katjan käydessä kyselemässä meidän hostellin respasta meidän mahiksia, oli respan naama ollu kuulemma sen näkönen, ettei meillä todellakaan oo asiaa mihkään Onseniin. Päätettiin kuitenkin ottaa riski, matkustaa Hakoneen, jossa on paljon Onseneita ja käydä turisti infosta kysymässä, josko tietäisivät jonkun paikan jonne meidätkin laskettais. Reput selkää ja JR passi laulamaan. Se teki taas melken parin tunnin junailun kohteeseen vaihtoineen, mutta sikshän meillä se passi oli.

Junalta kipiteltiin suoraa infoon ja infon nainen tiesi neuvoa meidät paikkaan, jonne päästäis kylpemään ja se oli vielä ihan siinä kiven heiton päässä. Mahtavaa. Täältä tullaan laiskottelu!!




Onsen oli heti sisälle mennessä viihtyisän olonen paikka. Kengät jätettiin ulko-ovelle ja teputeltiin sukkasilteen tiskille maksamaan, josta meidät ihan saatettiin, kumarrusten kera, pukuhuoneeseen. Tiskiltä vielä varmistettiin, että ollaanhan me ymmärretty, että sielä ollaan ihan alasti. Come on...me ollaan Suomesta..ei kummallakaan ollu tullu edes mieleen ottaa uikkareita mukaan. Hahhah. 




Vaatteet jätettiin, jokaiselle kylpijälle erikseen varattuun, koriin ja arvoesineet sai jättää lukolliseen kaappiin. Suihkut sijaitsi altaiden kanssa samassa osastossa ja suihkut oli Onsen tyyliin siten, että peseytyminen tapahtu jakkaralla istuen ja itseään peilistä tuijottaen. Weird. Mutta paikassa paikan tavalla. 

Ja Onsenissa on myös tietty järjestys miten asiat hoidetaan:
1. Kastele itsesi suihkussa
2. Kylve
3. Pese itsesi huolellisesti saippualla
4. Kylve
5. Poistu
Ei siis enää suihkua lopuksi, jotta kylvyn mineraalit jää hoitamaan ihoa. Meillä tosin käytössä ei ollu luonnon lähdettä vaan eri lämpötiloilla varustettuja altaita 3, joissa jokaisessa oli kyltit mitä ne kai sisälsi, mutta se oli ainoastaan Japania,  joten paha sanoa.

Ensimmäinen allas, ylimpänä oleva poreallas, oli ainakin lämmin, lähes kuuma. Olo oli hiukka hämmentyny, epävarmuudesta toimintaa kohtaan, mutta otin rennon pötkötys asennon poreissa, laitoin silmät kiinni ja koitin rentoutua. 

Hetken lilluskeltua, mähän en tunnetusti kestä kovinkaan kauaa paikallani, tuli aika siirtyä seuraavaan altaaseen, joka oli jättikokoisen kylpytynnyrin mallinen ja sielä vesi oli edellistä allasta hurjasti kuumempaa. Mutta ei, kun sinne vaan.

Lilluttelu alko herättää vähä saunamaisia fiiliksiä kuumuutensa takia. Mullahan ei oo mitään mahdollisuuksia olla yli 10min saunassa ilman huonoa oloa, mutta istua napotin itsepintasesti tässä kuumassa tynnyrissä vielä tovin ja päätin tasata olon viimesessä altaassa jonka oletin olevan kylmää. VÄÄRIN se oli ihan hitosti paljon kuumempi, ku nämä kaks ensimmäistä allasta yhteensä. Ihan valehtelematta reilusti yli 40 asteista. Ihoa kihelmöi, mutta pulahdin altaan pohjalle istuskelemaan ja annoin kuuman veden sulatella reissupaskat ihosta. 

Sitte kunnon saippuoinnin ja suihkun kautta vielä hetkeksi siihen "viileimpään" altaaseen, joka itseasiassa tuntuki just sopivan lämpimältä niiden kahden tulikuuman jälkeen. Ja siinä oli ihan täydellistä kuplia loppu rentoutus ennen poistumista.

 Paikalla oli meidän saapuessa pari naista, jotka jäi vielä kylpemään meidän lähdettyä ja paikalle alko virrata myös lisää porukkaa, joten oltiin just täydelliseen aikaan liikkeellä. Lilluskeluun kulu joku reipas tunti ja olo tosiaan oli ihan, ku ois käyny sielä saunassa. Täysin toisella tavalla puhdas, ku pelkän suihkun jälkeen. Huippua ja suosittelen!!

Hakone oli kiva pikku "kylä" pikku kujineen, upeine vuoristomaisemineen, kauppoineen ja ravintoloineen. Tykkäsin tunnelmasta. Ja päätettiin kylpemisen jälkeen katella vähä ympärillemme. Pyörittiin vähä pikku putiikeissa ja räpsittiin kuvia tietysti. Kivaa rentoa hengailua.






Hotellille takas päästessä se kelloki vaan oli taas pitkästi illan puolta. Ja aika miettiä mihin seuraavana päivänä ois suunta. Vaihtoehtoina oli Fuji vuori tai Nagano kylpenevine apinoineen...joten päätettiin lähteä päätä tyhjentävälle ämmä kierrokselle Harajukun shoppailu helvettiin. "Me ei sitte osteta mitään!!" "Ei niin!! Ei ainakaan vaatteita!!"

Onsen päivän rahan meno:
-JR passista huolimatta oli junia joihin se ei käyny ja joita tarvi käyttää päästäksemme kohteeseen, joten niihin meni rahaa yht. ¥1000(7,69€)
-Onsen ¥1200 (9,23€)
-Syöminen ¥2150(16,54€)
-vesi ¥98(0,75€)
-jätski ¥168(1,29€)
Yht. ¥4616 (35,51€)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti