tiistai 20. helmikuuta 2018

Pankkitilin avaaminen Australiassa?

Vinkkivitosta taas tarjolla niille, jotka tätä pähkäilevät. Kuinka onnistua?

Täälä siis yks surkeaakin surkeammalla englanninkielen taidolla varustettu matkalainen, jota tämä nimenomainen asia jännitti ehkä kaikista eniten. Miten selvitä virastoasioista, kun matkustat yksin?? Mutta selvisin ja niin selviät sinäkin..no worries!




1. Ihan ensimmäisenä, kun saavut Australiaan HANKI AUSTRALIALAINEN PUHELINLIITTYMÄ! Sinä tarvitset sitä KAIKKEEEEEN! Australiassa on kaksi isompaa tarjoajaa Telstra ja Optus. Optus tarjoaa parhaat prepaid vaihtoehdot ja kuuluvuus kattaa paremmin koko Australian, kuin Telstralla. Näin mulle sanottiin ja näin luin netistäkin näiden kahden arvosteluista. 

Optuksen liike löytyi kauppakeskuksesta, toki saanet näitä prepaideja varmaan jostain ihan tavallisestakin putiikista.




2. Pankkejahan Australiasta löytyy, mutta suosituin ja paras, jonka automaatteja löytyy lähes joka paikasta taitaa olla Commonwealth(tämä oli myös ystävän suositus, joten oli selvää, että sinne). Itse marssin kyseiseen pankkiin, jonka sisällä heilui mies kyselemässä jokaiselta tulijalta millasta palvelua kaipaa ja näin ohjasi aina ihmisiä yksitellen oikean asian äärelle.(tarjoili myös namuja kiposta, kun odotusaika hiukan venyi ja pahoitteli kovin..:D ) 

Ja näillehän on WH visallisille tilin avaaminen ihan täysin arkipäivää, joten ei tarvinnut, kuin sanoa, että mulla on kyseinen viisumi ja homma oli oikeastaan sillä selvä. Odotin aikani vuoroa ja latasin samalla luuriin kyseisen pankin appin. Aulasta mut nouti hirmuisen iloinen virkailija huoneeseen ja ei, kun tiliä avaamaan.(ja tässä kohtaa se puhelinnumero tulee ajankohtaiseksi. Tiliä EI saada rekisteröityä eikä sulle nettipankkia ennenkä oot toimittanu numeron. Mullahan sitä ei vielä tuolloin ollut, joten kaks reissua piti tehdä). Mutta numeron kanssa saat suoraa nettipankin auki, virkailija ohjeistaa rahan siirrossa jne. Ja sulle lähetetään oma pankkikortti postissa(mikä meinaa että joku osote, jossa vietät pidemmän aikaa ois syytä olla(en oo varma käykö joku postrestant systeemi)). Commonwealthilla ainakin on se hauska puoli, että vaikka korttia tilille ei ole, pystyt nostaa rahaa puhelimen avulla automaatista, joka meikäläisen pelastikin korttia odotellessa.(kortti saapui viikon kuluttua tilin avaamisesta)

Rahat Suomesta siirsin ihan oman pankkini kansainvälisen siirron kautta, joka kustansi 29€!!!!! Ja koska tein siirron euroissa sain myös pankin kurssin valuuttamuutokseen, joka oli aivan paska. Joten...olkaa te järkevämpiä ja tutkikaa voiko sen tehdä jotenkin halvemmalla jotain muuta kautta.




Homma ei siis todellakaan ole tuon ihmeellisempi. Marssit pankkiin sanot Bank Account ja Working Holiday, jos et sen enempää osaa turista, ja homma hoituu melkein, kuin itsestään. 

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä postauksesta! Itte oon just tänään aamulla saapunut Brisbaneen, ja tarkotuksena olisi avata tuo paikallinen pankkitili (visa electron kun ei täällä melkeen missään toimi..). Oli hyvä lukaista tää ensin, jotta tiedän, että mun täytyy ensin se prepaid hankkia kännykkään, ja sitten vasta mennä pankkiin.

    Missä päin Australiaa itse olit (/olet)? :)

    VastaaPoista