sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kuranda - Kylä vuorilla sademetsän laitamilla

Kurandasta tiesi mulle heti kämppis kertoa asettumistani seuraavana aamuna ja että sinne kannattaisi suunnata ja niimpä viimein tämän viikon maanantaina päätin näin tehdä vapaa päivän sattuessa kohdalle.

Kurandaan pääsee Cairnsista bussilla tai junalla. Bussi on ihan tavallinen bussi ja maksaa 6,50$/suunta ja juna taas on nähtävyysjuna, oikein vanha ja hitaasti etenevä ja matkan aikana saat maistaa palan rautatien ja Cairns - Kuranda välin historiaa. Hintaan 50$/suunta ihan tavallisessa vaunussa. Mahdollisuuksia on johonkin prameampaan royal luokkaankin, jossa saa samalla nauttia viiniä ja juustoja. Mun viinapäällä parempi matkustaa ilman viinaa(viiniä), jos haluaa muistaa edes puolet siitä mitä näki. 







Onneksi valitsin rautatien. Se kokemus oli AIVAN HUIKEA! Maisemat oli sitä upeammat mitä korkeammalle juna kiipesi vuorta pitkin ja matkalla tuli nähtyä vesiputouksia, huikeita näkymiä alas vuorelta, jotka avautuivat talojen ja katujen ylle. Vuoria, sademetsää ja kaikkea mahtavaa. Ja se ihana metsän tuoksu, joka valtasi junan kaikkien räppänöiden ollessa auki ja lämpimän tuulen puhaltaessa kasvoille. Se oli oikeasti mahtavaa! Yritin bongata ikkunasta kenties puiden isoilla oksilla kölliviä käärmeitä tai jotain ällöttävää, mutta en nähnyt ketään. Metsä tuntui kuin nukukuvan ja vähän jopa siltä, että oli luvatonta jyskyttää siellä junalla häiritsemässä. Jotenkin kovin taianomaista.











Junamatka kesti 2h, vaikka Kurandaan ei ole niin pitkä. Juna kuitenkin pysähtyy matkalla vesiputoukselle ja hidastaa välillä upeampien näkymien kohdalla, joten siksi se ottaa aikansa mikä on ihan kiva niin ehtii ikuistaa maisemia. Vaikkei yksikään kuva anna oikeutta niille näkymille mitä livenä pääsi näkemään.

Juna lähti Cairnsin rautatieasemalta klo 8.30 raiteelta 2 (lipun sai ostettua kakkoslaiturilta erikseen Kuranda Scenic railwaylle tarkoitetusta pisteestä) ja oli siis perillä Kurandassa klo 10.30.




Aluksi ajattelin, että matkustaisin Skyraililla sademetsän yllä, mutta koska koettuani tällaisen skyrailin jo Singaporessa päätin vaihteeksi tehdä jotain muuta ja menin katsomaan Koaloita, kenguruita ja muita öttiäisiä Koala puistoon ja sitten Lintupuistoon, jossa linnut saivat lennellä vapaana ja niiden seassa käpsytellä.















Kärmeksiäkin siellä oli jos jonkunmoista


Sinällään eläintarha hiukan harmitti, koska esimerkiksi Koaloita pääsi halaamaan lisämaksusta enkä tiedä miten monen eri ihmisen halittavaksi sama Koala päivässä joutuu. Ja koska Kenguru sai olla ihmisten seassa puistossa vapaana pyöri sen ainokaisen Kengurun kimpussa koko ajan ainakin 10-15 ihmistä taputtelemassa ja poseeraamassa sen kyljessä kiinni. Kävi sääli. Mutta olisin halunnut kyllä mielelläni nämä ihanan näköiset karvakuonot viedä kotiin. Etenkin nuo laiskat Koalat olivat vallan hellyttävä ilmestys. 

Kurandan kylästä löytyi tietysti myös ravintolaa, jos jonkinlaista putiikkia ja markettialue. Tekemistä olisi riittänyt skyrailin ja kansallispuisto käppäilyn merkeissä ja jokiajelun, mutta mulle riitti junailu, elukat ja pienoinen kyläkierros. Sitten suuntailinkin jo bussilla takaisin Cairnsin. Edellisen yön 4h unet tuntu kyllä kiitettävästi ja taisinkin lähes koko 45min bussimatkan takaisin vetää unta kuulaan. 

Jos olet Cairnsissa, käy ehdottomasti Kurandassa ja valitse jompaan kumpaan suuntaan juna! 

2 kommenttia:

  1. Huhheijaa mitkä maisemat! Noi sateenkaarilorit on upeita <3

    VastaaPoista
  2. Joo maisemat oli aivan huikeat ja ärsyttää, kun kameralla ei pystyny ikuistaa edes puolta siitä fiiliksestä minkä itseensä sai imettyä! Joo niin on ja musta oli ihanaa, kun ne henuutti niin söpösti. Myös noi Cocatoot on veikeitä kavereita. :D

    VastaaPoista