perjantai 16. helmikuuta 2018

Cairns - Koti Australiassa


Moni on matkanvarrella kysynyt, että miksi Cairns ja totta tosiaan...empä tiedä. Miksi ei? Jostain moinen Cairns pomppasi silmille, kun tutkailin Australian karttaa ja koska pohjoinen ja aina lämmintä niin todellakin MIKSI EI?? Vähän niinkun olisin pitänyt silmiä kiinni, näpännyt karttaa ja päättänyt, että tuonne minä menen mihin sormi osoittaa ja niin..tänne minä sitten tulin..vailla sen suurempaa tarkoitusta. 
Aiemmin mainitsemani Virolainen, jonka tapasin ensimmäisessä hostellissa jaksoi meinaan piinata mua tästäkin. Sillä oli joku tarve ylianalysoida kaikki mitä sanoin. "On sulla joku syy olla täällä. Miksi sä oot täällä. Miks just Cairns. Kerro nyt!!!" Vaikea varmaan uskoa, että on ihmisiä, jotka oikeasti haahuilee ympäriinsä vailla mitään maatamullistavia suunnitelmia. Noh..täällä joka tapauksessa yksi, että morjesta vaan...

Balin ja Singaporen jälkeen täällä on todella vihreää ja puhdasta. Kukaan ei huutele mitään, jopa joka sunnuntai järjestettävillä vihannesmarkkinoilla saat olla aivan täysin rauhassa. Katsella ja ihmetellä eikä kukaan sano sulle tervehdyksen ja kevyen small talkin lisäksi sanaakaan. Ei pakko myy, ei huuda eikä kitise. Virkistävää.



Keskustassa sijaitseva pieni puisto on iltaisin kivasti valaistu

Kotipiha siinä



Ja onhan tähän kaupunkiin helppo rakastua. Ihmiset ovat ystävällisiä ja rentoja. Vaikka sadekausi on tuonut mukanaan paljon vettä, lämpötila on silti ollut vähintään +28 astetta joka päivä, aurinkoisina +31. Vaikka ainakaan täälä kaupungin liepeillä ei uimaan ole asiaa rantaviivan vallanneiden medusojen takia, jotka siis tappaa, jos menet sinne niin uintimahdollisuuksia löytyy kyllä. Keskellä kaupunkia on ilmainen uima-allas jonka ympärille on rakennettu hieman biitsin tuntua tuomalla sinne valkoista hiekkaa. Ja vaikka allas ja alue eivät kaupungin kokoon nähden suuria olekaan niin silti tilaa on ollut oikein mukavasti helteisimpinäkin päivinä polskia ja ottaa aurinkoa. Mähän oon alkanu nukkumaan siellä mun päiväunet. Hahah. Ja koska tarjolla on lukolliset lokerot dollarin tuntihintaan niin saan nakata kaikki puhelimet ja lompakot sinne ja oikeasti pötköttää ja pulikoida vailla huolen häivää.

Taustalla näkyy meri
Cairns on lisäksi Australialaisittain aika pieni kaupunki alle 200 000 asukkaallaan, vaikka meidän mittapuullahan tavoteltais jo Suomen varmaan toiseksi suurinta kaupunkia.

Tänne, kun tulee must see kohteisiin kuuluu ehdottomasti iso valliriutta ja Kurandan vuoristokylä sademetsässä. Sinne tämäkin muija suunnistaa. Ainakin Kurandaan. Valliriutasta en ole niin varma. Uiskentelu kaikkien mahdollisten öttiäisten seassa keskellä merta ei juurikaan houkuttele, jos rehellisiä ollaan.


World Gym again. Taiwanissa 2013 treenasin myös World Gymillä.

Fillari ja täälä ei saa ajaa ilman kypärää, joten......

Työpaikalle juuri saapuneena



Cairns edustaa mulle vähän ikään, kuin vahingossa sitä mun tavallista arkea. Kerkesin kahdessa viikossa luoda tänne puitteet, jotka mulla vallitsee kotonakin Suomessa. Käyn töissä, asun kämppisten kanssa, treenaan ja syön terveellisesti. Saatana. Aloinkin jo miettiä raahautuessani taas eräänä iltana työpaikalle, että ihanko oikeasti tulin tänne vain tehdäkseni sitä samaa? No tavallaan joo, mutta maaliskuun alussa muija nakkaa taas repun selkään ja jatkaa arjen pakoilua. Oon aivan hitsin hyvä ja nopea kotiutumaan...välillä liiankin. 





Kaks kämppistä ja heidän pari ystävää järjestivät Korealaisen bbq dinnerin jonne sain kutsun ja olivat vallan vaikuttuneita, kun osasin syödä ruokani puikoilla ja vielä oikeaoppisesti. Ja ruoka oli ihan järkyttävän hyvää. Ekaa kertaa elämässäni maistoin Kimziä, joka on kuulemma heillä sellanen herkku jota kaikki tunkee joka paikkaan. Mulla on tosiaan kämppiksenä Korealainen, Japanilainen(hän tosin lähti eilen), Vietnamilainen ja Filippiiniläinen. Miehiä kaikki. hahah. Mutta oikein hyvä porukka. Viihdyn.

Siinä kevyttä löpinää Cairnsista ja miten täällä on elämä lähtenyt rullaamaan.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköstä siellä, mieki haluun sinne -_- Thaimaassa höpöttelin australialaisen miehen kanssa, ja se valitteli just noita meduusoja ja kuulemma haitakin siellä meressä on. En uskaltaisi uida :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan tuolla, vaikka ja mitä. ja frasier Islandille mihin bookasin kolmen päivän retken..niin sielä asuu maailman 7. vaarallisimmat käärmeet. Sain toki tietää tämän vasta, kun olin retken jo bookannut. Kuolempahan lämpimässä. -.-

      Poista