sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Osaka, Japan

Meidän hotelli oli joku Bussines Hotel Tayo ja niinku tapoihin kuuluu nii vedettiin ensin 15min väärään suuntaan ennenkä tajuttiin tehä uukkari. Ja just ku usko oli loppumas sen suhteen, että onko sekään suunta oikee, oliki hotelli yhtäkkiä heti siinä. Ei oltu ehditty nostella rahaa hotellin maksamiseen ja kysymykseenkään ei tullu, että päästäis huoneen suuntaan ennen rahoja, joten laukut respaan säilytykseen ja saatiin kartta ja ohjeet automaatille. Jeeee!!

N. 15min kävelyn päästä löyty automaatti, Japanilaisten korteille. Ei Visoille. Töppöstä toisen eteen ja edessä päin siintävään kauppakeskukseen, jossa oli ATM....Japanilaisten korteille. MITÄ VITTUA TAAS??!? Ja n. 1,5h etsinnän ja infosta kysymisen jälkeen löydettiin 7 elevenin ATM, josta sai rahaa Visalla ja myös electronilla. Hyvä saatana!

Ristiin rastiin käppäilyn lomassa huomattiin kyllä, että Osaka on ruuan ystävän paikka. Kaikenlaisia kuolaa valuttavia kojuja muoviruoka-annos esimerkkeineen oli joka paikassa. Lääh!! Huoli oman perseen tulevasta tilasta alko olla kohtalaisen suuri. Ja kun saatiin hotelli maksettua ja tukahdutettua pahimmat blogger/face viekkarit, painuttiin vetämään Okonomyakit(eräänlainen munakkaan sukulainen..)sivukujalta löytyneeseen pikku kuppilaan. Oli melkosen taivaallista kaikkine lihoineen ja kastikkeineen. Omnom!!

Päätettiin viettää seuraava päivä vielä Osakaa kierrellen ja uloskirjautumisesta huolimatta kysyä saadaanko jättää laukut respaan säilöön päiväksi, koska Kyotossa päästäis kirjautumaan hotelliin vasta kuudelta illalla, joten ei sinne ollu järkee lähtee heti.. Eikä hullukaan jaksa rehata koko päivää noita rinkkoja pitkin kaupunkia. Onneks reppujen jättö respaan kävi päinsä.

Lähettiin hivuttautumaan ihan ekana Osaka Castlelle, jonka edustalla törmättiin hampaattomaan Japanilaismieheen, jonka luultiin ensin yrittävän myydä jotain tai vähintäänki kusettavan hänen ojentaessa meille origamit ja selittäessä ummet ja lammet Japanin hallituksesta, fukushiman katastrofista, Osaka Castlesta ja kaikkee en edes ymmärtäny. Ihan harmiton heppu kuitenki..päästi meidät etenemään ilman vaatimuksia, vaikka luento ois varmaan jatkunu pidempäänki, jos oltais vaan jääty siihen.

Osaka Castle nähtävyytenä oli kaunis ja ympäristöstäkin sai jokusen kivan kuvan. Kiertely oli btw ilmaistakin, että jos ilmaista tekemistä etsii niin saa sinne reippaan tunnin uhrattua, varmaan enemmänki, jos pitää vaikka piknikin jossain siinä. Hiljaisuuden vallitessa napsittiin kuvia ja pällisteltiin tovi, mutta sitten taas...kameran täyttyessä eri suunnasta otetuista kuvista samasta tönöstä, alko kiintiö olla täynnä ja aika poistua hotellin lähellä olevaan ryönä helvettiin!!

Etsiskeltiin siinä kaikessa rauhssa jotain kivaa ostoskujaa, kun Japanilainen keski-ikänen naislauma hyökkäs meidän kimppuun. En tiedä mitä ihmeitä ne oli, mutta ne oli ihan poskettoman innoissaan meidän näkemisestä. Ne otatti meidän kans yhteiskuvia, tunki meille karkkia kouraan ja kyseli tatuoinneista. Naurettiin ihan kuollaksemme, ku ne muijat oli niin hulvattomia. Jouduttiin tosin vältellä niitä loppuaika, koska sama ilonen kaakatus alko joka kerta, ku osuttiin niiden kans vahingos jonnekin samaan kojuun.

Tottakai sisäinen shoppailijani heräsi juurikin Japanissa, kaikista kalleimmassa matkakohteessa. Vaikka Kiinakin olis ollu täynnä halpaa krääsää. Ja mukaan siis tarttu kaks paitaa ja kengät.....enhän mä muuten niitä kenkiä, mutta kun ne oli vaan alle 5e ja tarviin ne. Hahhah.

Osaka tutustutti mut myös paljon puhuttuun, oikeaan, Japanilaiseen Sushiin ja voin kertoa, että Suomessa kiinalaisen ravintolan noutopöydän tarjoama Sushi on Sushin irvikuva tähän, taivaasta tippuneeseen, Jumalten ruokaan verrattuna!! En aiemmin ollu juurikaan piitannu sushista kokemusteni rajoittuessa juurikin näihin edellä mainittuihin, mutta pakko sanoa, että nyt rakastuin!!

Päivä kulu yllättävän vauhdilla ja alkoki olemaan reppujen haun aika ja ottaa suunta kohti Umedan rautatieasemaa, että saatais aktivoitua JR Passi ja alottaa sen käyttö heti matkasta Kyotoon. Se tietäiski 7pv:n tiukkaa junalla suhailua pitkin Japania, että kortti maksaa jumalauta ittensä takasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti