sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Roadtrip Norjaan

Kroonistuneen matkakuumeen tässä vaivattua vuosikausia, pääsen vihdoin ja viimein Australian jälkeen sitä hieman lääkitsemään.

Ehkä pohjoismaat eikä eurooppa ylipäätään ole viime vuosina ollut meikäläisen matkakohteiden listan kärkipäässä tai oikeastaan edes koko listalla, mutta koska miehen veli päätti ampaista Norjan perukoille jääkiekkoa pelaamaan, ilmaantui tässä sangen hyvä syy suunnitella "pieni" Norjan kiertoajelu.

Alkuperäinen suunnitelmahan oli lentää Haugesundin, olla siellä pari päivää ja lentää takaisin, mutta sellainenhan ei vanhalle kunnon reppureissaajalle sovi ensinkään vaan täytyyhän Norjassa jotain nähdäkin. Ja kerran tässä nyt ollaan Turkuun muutettu ja tästä kätevästi pääsee laivalla auton kanssa yli Ruotsiin niin suunnittelin myös "pienen ja kätevän" 1500km:n kiertotien matkalle kohti Norjan Haugesundia. Ah..siinä se vm. -95 Volvon ja parisuhteen kestävyys punnitaan.

Tarkoituksena olisi siis ajella Tukholmasta Norjan länsirannikolle The Atlantic Roadille ja piipahtaa samalla katsastamassa Geirangerinvuono ja Trollstigen eli Peikonpolku, joka mutkittelee 11 neulansilmä mutkan kautta 1800m korkeuteen ja sisältää 9% nousun (Lainaus blogista Vuosi Vuonojenmaassa).


Trollstigen kuva
The Atlantic Road kuva
Geirangerinvuono kuva
Aika huikeet maisemat! Tosin me kun matkataan vasta lokakuun puolivälin tienoilla niin noin vihreää ja tyyntä ei saata olla, mutta uskon, että maisemat eivät jätä kylmäksi siltikään. Tosin sää sitä vastoin saattaa jättää.

Ja viimeisenä eikä suinkaan vähäisimpänä, vaan matkamme pääkohteena tietenkin Haugesund, jonne mennään moikkaamaan miehen veljeä ja kannustamaan kiekkokatsomoon. Ja näin vesistöjä rakastavana, Haugesund vaikuttaa todellakin vierailun arvoiselta kaupungilta ja pikaisen tutkailun jälkeen sieltäkin löytyy halukkaalle, vaikka mitä nähtävää.


Haugesund, Smedasundet Guest Harbour

Majoituksia ei olla vielä hommattu. Ebookersin kautta katselin kohteita läheltä trollstigeniä ja geirangeria, mutta ainakin yksi kohde laittoi jo talveksi pillit pussiin ja availee vasta keväällä uudelleen, joten vaikea sanoa onko siellä minkälaisia majoitus mahdollisuuksia näin "kauden" ulkopuolella. Haugesundissa taas näytti olevan tarjolla melko huokeaa airbnb majoitusta ja uskon meidän siellä päässä hyödyntävän niitä. (Teltta mukaan. Haha. )


Mutta näillä fiilistelyillä syyslomaa odotellen. Jännä nähdä onko kelien puolesta mahdollisuus toteuttaa mitään edellä mainituista vai saako paahtaa suoraa Haugesundin.  








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti