sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Erillishakua odotellessa!

Melko säälittävää tämä meikäläisen blogin kirjoittelukin nykyään. Kerran kuukaudessa saa jotain aikaiseksi, jos saa ja tuntuu, että kun aloittaa kirjoittamaan jotakin niin se oma tatsi on ihan kateissa.

Johtunee varmaan osittain tästä, ilmeisesti pikkuhiljaa hiipivästä dementiasta. Viimeisen vuoden aikana on ollu pää niiiiiin täynnä kaikkea muistettavaa, että oikeasti unohtelen ihan typeriä asioita koko ajan. Esim. otan autonavaimet laukusta päästäkseni autoon, mutta laitankin ne ajatuksissani laukkuun takaisin(ja niinkun tiiätte naisten käsilaukut..niistä on niin helppo löytää kaikkea) ja kun pääsen autolle ihmettelen minne avaimet on hävinnyt ja tyhjennän koko laukun paniikissa kadulle. Ja muutenkin jätän ja tungen tavaroita ihme paikkoihin sellasessa kummallisessa sumussa ja unohdan ihan sekunneissa minne ne oon jättäny ja laittanu ja taas pengon ja kollaan paikkoja turhautuneena, kun en muista enkä löydä.

Jännän äärellä ollaan siis, kaikin tavoin. Jos ei joku vielä tiennyt niin opiskelen Bioanalytiikka ja koska en ole niin älykäs, että olisin loistanut pääsykokeissa opiskelupaikan saamisen verran niin kyttäsin elokuun alussa itselleni polkuopiskelupaikan ja suoritan ensimmäisen vuoden opintoni avoimen AMK:n opiskelijana, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että opiskelen täysin normaalisti tutkinto-opiskelijoiden mukana, mutta maksan vain kaiken itse enkä ole oikeutettu minkäänlaisiin opiskelija etuihin(mikä on kyllä erittäin huvittavaa, että oikeasti maksan useamman satasen siitä, että saan opiskella ja en ole oikeutettu edes opiskelijahintaiseen lounaaseen koulussa. EDES!) Ja täytyy hakea nyt keväällä erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi, koska avoimen puolen opinnot eivät ole tutkintoon johtavia koulutuksia, joten täytyy olla tutkinto-opiskelija voidakseen valmistua. JA avoimen polkuopiskeluoikeutta on muutenkin saatavilla vain ensimmäinen vuosi + mahdollinen anottu 6kk lisäaika. Joten olisi hyvin suotavaa saada toukokuun jälkeen se varsinainen opiskelupaikka ja oikeus näihin runsaisiin Kelan etuuksiin. HAHHAH. 

Eli erillishaku alkaa 2.5 ja päättyy 16.5 ja tieto siitä miten opiskelupaikan kanssa kävi saadaan sitten kesäkuun puolessa välissä. Kriteerit ovat väh. 35 suoritettua opintopistettä(ensimmäisen vuoden opintoja) ja väh. 1,5 keskiarvo. Ja nämä kriteerit on oikein hyvin jo täytetty, mutta jos hakijoita olisi enemmän, kuin vapaita paikkoja, joita on 8 ja joudutaan käyttää keskiarvovertailua niin siinä tapauksessa sisäänpääsy ei todellakaan ole varmaa. Silti haluan uskoa, että tämä niskalimassa raataminen palkitaan! 

Tällä hetkellä olen työharjoittelussa, johon muuten siihenkään ei pitänyt avoimen opiskelijana päästä, mutta kivasti siihenkin tuli muutos 3 viikkoa ennen harjoittelun alkua ja oli huikeeta alkaa setviä harjoittelupaikkaa ja kaikkea muuta siihen liittyvää tuolla varoajalla, kun muut olivat aloittaneet setvimisen jo ennen joulua ja valinneet paikatkin jo. Onneksi jäljellä oli vielä sopiva ja kiva paikka ja kaikki selvisi ennen harjoittelun alkua, vaikka tiukille se veti ja onneksi tämä oikeus tuli nyt meille avoimen opiskelijoillekin. Kerkesinkin aika monet kerrat ihmetellä sitä, että miksi meitä ei huolita harjoitteluun, vaikka opiskellaan täysin samat asiat, kuin tutkinto-opiskelijatkin. 

Mutta sellasta. Ensimmäinen vuosi on menny ihan hujauksessa ja opiskelu on ollut kaiken kaikkiaan kyllä tosi jees. Vaikka on ollut asioita, jotka on saanu verenpaineen välillä hakkaamaan tapissa, niin itse ala kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän ja tuntuu siltä, että oikealla tiellä ollaan. Lähinnä nuo ärsytykset liittyy ehkä vatkaavaan opetuksen tasoon ja koska ärsyynnyn turhasta paskasta, siis sellasesta joka ei liity mihkään asiaan tai ei vastaa asioita mitä tullaan esim. käytännön työssä kohtaamaan niin sellasten vatvominen ottaa pannuun. Mutta avaudun niistä joskus ihan omassa postauksessa. 

Nyt oikein mukavaa pääsiäistä jokaiselle! 




4 kommenttia:

  1. Mut on tutkittu, että unohtelevat ihmiset on niitä kaikkein viisaampia.
    Niiden aivot osaa sulkea pois kaiken turhan, jotta tilaa on sille tärkeämmälle aineistolle. Joten, hurraa, mitäs me älyköt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No helkkari! Tämä tieto lohduttaa heti. Mun voimakkaan älykkäisiin aivoihin ei vaan mahdu sellainen maallinen tieto, kuin auton avainten tai työvaatteiden sijainti. 😄 Kiitos! Heti helpotti! 😍

      Poista
  2. Nyt se siellä miettii, kuka v*ttu tääkin on :D

    VastaaPoista
  3. Haha. :D No en tolla v*tulla höystettynä. :D muistaisin ehkä lukeneeni joskus sun blogia

    VastaaPoista