lauantai 3. toukokuuta 2014

Älä laihduta!

6.5 vietetään Syömishäiriöliiton kansainvälistä Älä laihduta! -päivää.

Monna Treenaa!  -blogissa Monna oli napannut haasteen jostain blogista ja haastoi itsekin bloggarit bloggaamaan aiheesta, joten minäpä päätin lukijana tarttua haasteeseen, koska aihe on tuttu. (blogi, bloggari, blogista..hahah)


kuva: terveysnetti.turkuamk.fi

Syömishäiriö. Tuo mukava kusipää, joka alottaa läskiksi ja paskaksi haukkumisen heti aamulla, kun ekan kerran vilkaset peiliin ja väittää melkein vakavalla naamalla, että veden juontikin hukuttaa sut ikuiseen laardiin ja tekee susta maailman säälittävimmän ihmisperseen!

Se on, ku joku jakomielitauti. Syömishäiriö puhuu päällimmäisenä ja sen ääni on ehdottomasti selkein. Kuitenkin välillä se oma ääni pääsee kuuluviin ja saa sanottua, ettei tässä oo mitään vitun järkeä, mutta se hukkuu Häiskän meteliin ennenkä siitä, omasta äänestä, ehtii saada otetta.



Oon jossain postauksessa kertonutkin omista kamppailuista tällä alueella ja on tosi surullista tietää, että mun kamppailu oli vielä tosi pientä siihen verrattuna mitä se joillain on ja kuinka raskaita ne tunteet ja ajatukset oli jo siinä tilassa niin entäs sitten syvemmissä syövereissä.

Onnekseni löysin ilon terveellisestä elämästä JA yhtään vähäisempänä osatekijänä järkiintymiselle ei ollut tuo mainitsemani ja lopettamani työ, joka sai itsetunnon nousemaan sieltä pohjamudista ja edes auttoi itseni hyväksymistä.

Älä laihduta! Jos olet tyytymätön olmiseesi ja itseesi, tee elämän muutos, pysyvä. Elämän muutos, jossa voit aamulla nousta sängystä, katsoa peiliin ja sanoa, että "Näytämpä mä saatanan hyvältä taas tänään!" Ja tiedän, että se onnellisuus ei löydy vaa'an aamulukemasta eikä etenkään ilta (työntäkää ne vaa'at jonnekki syvälle ja lakatkaa tuijottamasta niitä!!). Meissä jokaisessa on jo se upeus, arvokkuus ja ihanuus. Se pitää vain jokaisen löytää itsestään. Eikä se upeus katoa, vaikka söisit aamupalaksi muffinsin.

Mikään ei ole kauniimpaa, kuin ihminen, joka viihtyy omissa nahoissaan.

Sen lisäksi, että haastan sut (AINAKIN) tiistaina piilottamaan vaa'an ja pitämään tauon kalorien laskennasta, haastan sut myös kipittämään aamulla peilin eteen ja sanomaan, että oot just maailman ihanin just tollasena, koska sä oot! :)



2009
2014


Eikä liene tarpeen kertoa kummissa nahoissa ihan aidosti viihdyn. :)




Ihanaa lauantaita kaikille! \o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti