perjantai 26. tammikuuta 2018

Singapore day 1.

Gardens by the bay





Vaikka ensimmäisenä päivänä pönttö oli aivan hiton sekasin aikaerosta, väsymyksestä ja kahvittomuudesta, päätin suihkun ja päikkäreiden jälkeen suunnata metrolla kohti, jo aiemmin mainitsemaani, Gardens by the bayta. Tätä Singaporen kuuluisaa Futuristista kasvitieteellistä puutarhaa, jossa sijaitsee nämä hauskat superpuut.






Puutarha oli kaunis ja raikas tuulahdus keskellä kaupungin sykettä. Vaikkakin niin kovin turistinähtävyys ravintoloineen ja matkamuistomyymälöineen niin silti olin pohjattoman innostunut tillistellessäni noita hauskoja puu hökötyksiä ja käyskennellessäni pikku polkuja ristiin rastiin. Semmonen hyvän mielen puutarha. Ja näillä puillahan on täällä ihan tarkoituskin. Puutarhassa käyskentelijöiden auringolta suojaamisen lisäksi ne keräävät puutarhan käyttöön aurinkoenergiaa ja vettä ja toimivat puiston kasvihuoneiden ilmanvaihtokanavina. (lähde: täältä).




Puutarhasta näkyi upeasti kaupungin siluetti ja tuntui, kuin olisi jossain eri maailmassa hetken. 

Mitä maksoi?

Kävelysilta puiden välissä
Olin varautunut maksamaan puutarhaan pääsystä, mutta siellä käyskentely olikin ilmaista. Ilman ukkosen uhkaa tarjolla olisi ollut 8dollarin maksua vastaan tilaisuus päästä katsomaan maisemia superpuiden väliin rakennetulle kävelysillalle ja sitä olin hiukan odottanut, mutta se juuri suljettiin mun saavuttua puistoon. No ehkä ehdin vielä käydä.

Puiston lähelle pääsi kätevästi kymmenessä minuutissa metrolla tästä mun hostellin läheltä, pysäkiltä Jalan Besar sinistä linjaa Bayfrontin asemalle. Ja hintaakin metromatkalle tuli vain 1.70SGD/suunta.



Söin päivällistä puiston ravintolassa ja sainkin oikein hyvää nautaa ja riisiä mukavalla potkulla. Iso lautasellinen evästä kustansi 9.90 SGD(n.6,10€) ja se oli iso, koska munki maha tuli täyteen. Haha. Ravintola oli hauska siinä mielessä, että palvelin itse itseäni. Mut ohjattiin numeroituun pöytään, jossa täytin lappuun minkä ruoan haluan, montako ja toimitin sen itse kassalle, jossa tilasin lisäksi juotavan, maksoin ja palasin pöytääni istumaan, jonne tilaus jo kohta kiikutettiin. 

Tässä kohtaa Note to self: Tissuttele jossain muualla, kuin Singaporessa!

Tilasin ruoan kylkeen 0.5l oluen ja se maksoi 11.90 SGD (7,30€..). Kyllä...enemmän, kuin mun ruoka. Jos siis budjetti reissaat niin Singapore ei ole se paikka missä juodaan halpaa olutta, ei. Toki sen tiesin etukäteenkin, mutta jotenkin olin huolettomasti sitä mieltä, että ei se nyt niin paljon voi maksaa.. se on vaan kaljaa. Mutta hyvä oli kokonaisuus ei sen puoleen. Ja lopultahan olut siis oli ravintola hinnaltaan aikalailla Suomen tasoa. Sitä vaan tälläsenä turrena aina odottaa, että kun poistuu Suomesta niin kaikki on halvempaa, vaikkeihan se niin ole. Ja tässä on Australiakin vielä edessä, jonne moisia odotuksia ei todellakaan kannata mukanaan raahata.

Päivä sujui kaiken kaikkiaan mukavan leppoisasti ja yllättävän tehokkaasti. Sänkyyn olinkin valmista kauraa jo ennen yhtätoista vain herätäkseni kukkumaan klo 03.30. Hahah.

Sitten starttaamaan kakkospäivä treenillä  -->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti